Partiofakta

Näiltä sivuilta löydät perustietoja partioharrastuksesta ja eri ikäryhmien toiminnasta.

Mitä partio maksaa?

http://www.nummenpojat.com/partiofakta/partioharrastus

Millaisia varusteita tarvitaan?

http://www.nummenpojat.com/partiofakta/partioharrastus

Mitä retkelle otetaan mukaan?

http://www.nummenpojat.com/partiofakta/partioharrastus/105-nain-pakkaat-retkelle

Miten partiossa pukeudutaan?

http://www.nummenpojat.com/mita-nyt/121-partiopaidat

Miten partiohuivi hankitaan?

 

Mitä partio on?

Partio on yhdessä tekemistä asenteilla ”yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta” ja “kaveria ei jätetä”.  Edelliset partiossa eivät tarkoita vain omaa ryhmää, lippukuntaa tai muita partiolaisia, vaan kaikkia ihmisiä.

puupino

Partiossa sinun ei tarvitse olla paras, sillä kilpaileminen ei ole toimintamme perusta - vaan asioiden opiskeleminen ja niiden soveltaminen käytännön toimintaan. Tärkeää on, että kaikki saavat tehdä asioita itse.

Olennaista on  vastuun antaminen tekemisessä. Pienenä sudenpentuna vastuu on vähäinen, mutta sen määrä kasvaa iän karttuessa ja teini-iässä vastuuna voi jo olla esimerkiksi ryhmän johtajana toimiminen.

Mitä partiossa oppii?

Lähes kaikki tietävät, että partiossa oppii retki- ja leiritaitoja kuten suunnistamista, ensiapua, nuotion sytyttämistä ja teltan pystytystä. Partiossa oppii kuitenkin paljon muutakin. Opiskelemme myös monia arkielämän perusasioita, kuten esimerkiksi omista tavaroista huolehtimista, ruuanlaittoa - ja tämän päivän nuorille hieman vieraampaa asiaa, astioiden tiskaamista ruokailun jälkeen.

Kenelle partio sopii?

Partio sopii ikään ja sukupuoleen katsomatta kaikille, joilla on kiinnostusta retkeilyyn ja halua toimia ryhmän osana.

Mitä partio maksaa?

Partion jäsenmaksu koostuu kahdesta osasta: Suomen Partiolaisten jäsenmaksusta sekä Hyvinkään Nummenpoikien lippukunnan jäsenmaksusta, joka on tällä hetkellä 10 euroa vuodessa. Tämä jäsenmaksu menee täysin lippukunnalle.

solmurastiEdellisten lisäksi perimme viikonloppuretkistä 25-35 euron korvauksen ruokamenojen kattamiseksi. Kesäleirit ja muut vastaavat maksavat jonkin verran riippuen tapahtuman pituudesta ja siitä, kuinka kaukana se järjestetään.

Millaisia varusteita partiossa tarvitaan?

Sudenpentuvaiheessa partiossa ei ole pakollisia varusteita. Toivomme kuitenkin kaikkien hankkivan sudenpentupaidan. Muita suositeltavia varusteita ovat makuupussi ja -alusta, reppu/rinkka sekä puukko.

Seikkailijaksi siirryttäessä sudenpentupaita vaihtuu partiopaitaan ja toivomme sen hankkimista. Seikkailijat retkeilevät jo metsässä. Tässä vaiheessa edellytetään makuupussia, jolla tarkenee teltassa ja reppua, jossa pystyy kantamaan varusteet.

Tarpojana ja sitä vanhempana retkivälineiden vaativuus kasvaa, mutta muuten partiossa ei välttämättä tarvita muita kuin yllä mainittuja varusteita.

Muita kysymyksiä?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Paljon hyödyllistä tietoa partiotoiminnasta löydät myös Suomen Partiolaisten kotisivuilta.

 

Retkillä ulkoillaan mahdollisimman paljon, joten lämpimiä asusteita ja vaihtovaatteita tarvitaan aina!

Retkivarusteet pakataan rinkkaan, reppuun tai muuhun helposti kannettavaan kassiin. Vaatteet on hyvä pakata laukun sisälle muovipusseissa, jolloin ne ovat turvassa kastumiselta ja löytyvät helpommin (varavaatteet yhteen, lämpimät toiseen jne.)

Partiolainen pakkaa aina itse tavaransa, jotta hän retkellä myös löytää ne laukkunsa kätköistä. Auttaa kotiväki toki saa – ja pitääkin, jotta kaikki tarvittava tulee mukaan.

Retkelle lähtee aina iso joukko samankokoisia poikia, joten merkitkää nimi kaikkiin vaatteisiin ja tavaroihin.

VAATTEET

  liila_rinkka
 • Sadevarusteet (kumisaappaat, sadetakki ja -housut)
 • Lämpimät ulkoiluvaatteet (takki ja housut, säänmukaiset kengät, pipo, hanskat)
 • Fleece tai villapaita
 • Pitkähihainen kerrasto
 • Villasukat
 • Varahousut ja paita (esim. collegehousut ja -paita)
 • Yöpuku
 • Kastumisen varalta ylimääräiset hanskat ja sukat
 • Partiohuivi

VARUSTEET

 • Makuupussi ja makuualusta (+ halutessa pieni tyyny ja unilelu)
 • Peseytymisvälineet (hammasharja ja –tahna, saunapyyhe)
 • Ruokailuvälineet kangaspussissa (syvä lautanen, muki, lusikka, haarukka, veitsi, pieni astiapyyhe)
 • Puukko
 • Otsa- tai taskulamppu

 

Retkellä olevilla aikuisilla on puhelimet mukana, joten asiointi kotiväen kanssa hoituu tarvittaessa. Oman puhelimen saa ottaa omalla vastuulla mukaan, mutta sitä ei pidetä mukana touhutessa. Myös kohtuullisen kokoinen karkkipussi on retkillä sallittu varuste. Nauru